RADIOGRAFIE GRATUITĂ – SCREENING TB

Stimați cetățeni,

Vă anunțăm că în data de 11 martie 2022, la Castelu va ajunge o caravană cu medici care va oferi populației screening TB gratuit. Sunt eligibile persoanele cu vârsta peste 18 ani cu domiciliul în rural, sunt excluse gravidele și persoanele care și-au realizat investigații imagistice în ultimele 6 luni.

Vă puteți programa, gratuit, pentru data de 11.03.2022, între orele 09:00 – 15:00 la asistentul medical comunitar, Niculache Selda-Indira, la numărul de telefon 0787 767 054.

Alte detalii:

  • participarea populatiei si investigatiile facute in cadrul caravanei sunt gratuite
  • sunt eligibile persoanele cu varsta peste 18 ani cu domiciliul (din buletin) in rural, sunt excluse gravidele si persoanele care si-au realizat investigatii imagistice in ultimele 6 luni
  • acest screening ofera populatiei posibilitatea de a descoperi si alte probleme legate de plamani (in afara de TB), fiecarui participant la program facandu-i-se o radiografie pulmonara care este evaluata ulterior de catre un medic specialist. In cazul in care medicul observa pe radiografie modificari pulmonare, acesta realizeaza o trimitere catre investigatii suplimentare de specialitate si anunta medicul de familie.
  • de asemenea in urma efectuarii radiografiei se obtine pe loc un scoring TB, in cazul in care acesta are o valoare ridicata, o sa se preia (la caravana) sputa persoanei respective pentru a fi trimisa la laborator.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *